Praktijknieuws

 Storing e-mail (19 juni 2023)

Helaas kunnen wij niet onze e-mails naar info@lieflevenemmen.nl openen.  We doen ons best dit zo snel mogelijk te laten oplossen. Je kunt ons wel gewoon bereiken via de website (e-consult of inschrijving) of een mail naar liefleven@hotmail.com sturen.

Hartjesspreekuur

Vind je het fijn om tussendoor nog een keer extra het hartje te horen dan kan tijdens ons hartjesspreekuur. Elke dinsdag van 10.00 tot 10.15 hebben we een inloopspreekuur voor iedereen tot 22 weken zwangerschap. Hiervoor heb je geen afspraak nodig, het is alleen om even het hartje te horen. Heb je uitgebreide vragen maak dan een afspraak.

Spiralen plaatsen

Met je vragen over anticonceptie kun je ook bij ons terecht. Wij plaatsen zelf spiralen, zowel koper als hormoonspiraal. Ook wanneer je niet bij ons onder controle bent geweest ben je hiervoor welkom. Bel  of mail gerust voor meer informatie of kijk op onze pagina over spiralen.

💧BADBEVALLING💧

23 juni 2018

Wisten jullie dat wij watergeboortes begeleiden?

Nadat we het afgelopen jaar in verschillende baden bevallingen hebben begeleid, is onze keuze op dit bad gevallen. Het bad is bij ons te huur en de speciale persoonlijke hoes kun je bij ons aanschaffen.

Benieuwd wie als eerste in onze nieuwe bad gaat bevallen! Wil je er meer informatie over, vraag het ons gerust tijdens het spreekuur of kijk op onze website

P.S. In het Scheper Ziekenhuis is helaas in bad bevallen nog niet mogelijk.

Iedere zwangere start haar zwangerschap bij de verloskundige

Zie onderstaand nieuwsbericht. Dus ben je zwanger en twijfel je waar je moet zijn voor de begeleiding van je zwangerschap? iedere zwangere wordt vanaf 1 februari eerst door een verloskundige gezien en je verloskundige overlegt vervolgens met de gynaecoloog (in samenspraak met jou) waar je het beste begeleidt kan worden tijdens je zwangerschap.

Vanaf 1 februari krijgt elke zwangere vrouw een uitgebreide intake bij een eerstelijns verloskundigenpraktijk, ongeacht of er sprake is van een medische indicatie.

Het VSV Emmen is een samenwerkingsverband van regionale zorgverleners in de geboortezorg in de regio Emmen. Dat zijn onder meer gynaecologen en kinderartsen van het Scheper Ziekenhuis, eerste en tweedelijns verloskundigen en kraamzorginstellingen. Doel van het VSV is de zorg rondom zwangerschap en geboorte te optimaliseren. Er wordt intensief overlegd en samengewerkt. Het VSV wil als één organisatie naar buiten treden, met afgestemde protocollen en zorgpaden. Dat is wel zo prettig en duidelijk voor de aanstaande ouders.

Het VSV Emmen is al enige tijd betrokken bij het project ‘Kans voor de veenkoloniën’. Dit project beoogt de algemene gezondheid in de regio te verbeteren, onder andere door het optimaliseren van de zorg rondom zwangerschap en geboorte. Naast de medische intake zal de zwangere vrouw daarom ook gevraagd worden een vragenlijst in te vullen. Aan de hand van deze lijst kan beoordeeld worden of er extra zorg of ondersteuning gewenst is voor de betreffende vrouw

10 jaar verloskundigen in Emmen,

4 juli was het 10 jaar geleden dat Gienke werd beëdigd als verloskundige. Anneke ging haar een jaar eerder al voor en werkt inmiddels al 11 jaar als verloskundige in Emmen. Beiden zijn wij dus al een hele tijd werkzaam als verloskundigen in Emmen en omstreken. Op naar de komende 10 jaar!

Baarkruk

23 juni 2017

Onze baarkruk is gearriveerd. Heel fijn, want we willen hier graag gebruik van gaan maken. We hebben de afgelopen jaren al veel bevallingen op de baarkruk mogen begeleiden. Het voordeel van de baarkruk is dat de zwaartekracht een handje helpt. En het voelt voor veel vrouwen natuurlijker om zittend te persen.
Maar we blijven erbij. Je moet bevallen zoals jij prettig vindt.  Op bed, op de baarkruk of in bad. Thuis of in het ziekenhuis in Emmen, alles is bij ons mogelijk!