Cursussen

Het is belangrijk om je voor te bereiden op je bevalling. Dit kan op verschillende manieren. Onder andere door het volgen van een cursus. Er worden verschillende soorten cursussen aangeboden in Emmen.
Tijdens een eerste zwangerschap raden wij het volgen van een zwangerschapscursus aan. Hoe beter je voorbereid bent, des te rustiger ga je vaak de bevalling in.

Meestal start je met de cursus als je ongeveer 26 tot 28 weken zwanger bent, maar aanmelden moet ruim voor die tijd. Een zwangerschapscursus wordt in de meeste gevallen in groepsverband gegeven. Je hebt dan de mogelijkheid om ervaringen en tips uit te wisselen met andere aanstaande moeders. Vindt je dit niet prettig en wil je toch een cursus volgen dan is het bij sommige aanbieders ook mogelijk om een privé-cursus te volgen.

Verder zijn er veel boeken geschreven over bevallen en hoe je daarop voor te bereiden. Een voorbeeld hiervan is ‘positief over bevallen’.

Hieronder volgen een aantal links naar cursussen die mogelijk zijn in en rondom Emmen.

Samen Bevallen

Zeker Bevallen

Zwanger en Fit

Cursus van Pracht Mama

 

Via  De Verloskundige kun je een aantal folders lezen over de bevalling:

Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor?

Jouw bevalling: Welke houding past bij jou?

Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?

Ook is het mogelijk om naar een voorlichtingsavond over de bevalling in het Scheper Ziekenhuis Emmen te gaan.  In onze praktijk hangt een poster met data van deze avonden. Aanmelden hiervoor kan via de website van Treant.