Bevalling

Een bevalling is voor de meeste vrouwen en hun partners een zeer bijzondere en indrukwekkende gebeurtenis. Dit is waar jullie 9 maanden naar toeleven. Wij willen jullie hier zo goed mogelijk in begeleiden en we hopen dat jullie er na die tijd met een trots en tevreden gevoel op terug kunnen kijken.

Om goed je wensen rondom je bevalling te kunnen bespreken willen we graag dat je rond 30 weken zwangerschap een geboorteplan invult (achterop je afsprakenkaart).

Tijdens de bevalling bieden wij jou de begeleiding waar jij je prettig bij voelt. Intensief indien nodig of op de achtergrond als je dit fijner vindt.

Natuurlijk staat uiteindelijk de veiligheid van jou en jullie kindje voorop!

Thuis of in het ziekenhuis

Je mag met ons, verloskundigen van Lief Leven,  bevallen waar jij wilt, thuis of in het ziekenhuis in Emmen.

Het kan nodig zijn om je tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling te verwijzen naar de gynaecoloog.  Bijvoorbeeld wanneer je bloeddruk tijdens de zwangerschap te hoog is of wanneer tijdens de bevalling je kindje in het vruchtwater blijkt te hebben gepoept. Je hebt dan een ‘medische indicatie’. Mocht je tijdens de bevalling verwezen moeten worden dan wordt de zorg overgenomen door een verloskundige in het ziekenhuis onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog. Wij streven ernaar om dan, indien jullie dit prettig vinden, nog steeds bij jullie te blijven om jullie op die manier de rust te geven door een bekend en vertrouwd gezicht bij jullie bevalling.