Anticonceptie en seksualiteit

Je moet er waarschijnlijk nog helemaal niet aan denken in je kraamtijd, maar toch beginnen we er dan al wel over. Wat ga je gebruiken als anticonceptie wanneer je weer zin in vrijen hebt.  Bij de een zal het wat langer duren dan bij de ander, maar er komt toch weer een moment dat je er naar verlangt. Het is dan goed om te weten dat je al vrij vlot na de bevalling (ongeveer 2 weken) weer vruchtbaar kunt zijn. Ook wanneer je borstvoeding geeft, kan je al vlot wel weer vruchtbaar zijn. Er wordt nog regelmatige gedacht dat je, als je borstvoeding geeft, niet zwanger kan raken. Dat kan zeker wel! Tijdens borstvoeding is het wel zo dat de gewone anticonceptiepil wordt afgeraden. Er zijn dan wel andere opties zoals de mirena, kyleena (hormoonspiraal) T-safe (koperspiraal) of  de cerazette (minipil)

Er zijn veel verschillende methodes van anticonceptie. Lees meer over dit onderwerp op de volgende website: anticonceptie

We zullen dit onderwerp tijdens je kraamtijd met je bespreken. Wil je er in de zwangerschap al meer over weten, vraag het ons gerust.
We helpen je graag bij het kiezen van de anticonceptie die bij jou past. 

Mocht je voor een spiraal kiezen dan kun je deze door ons in de praktijk laten plaatsen. Wij plaatsen zowel de hormoonspiraal (mirena/ kylena) als de koperhoudende spiraal. De meeste zorgverzekeringen vergoeden het plaatsen van de spiraal. Afhankelijk van je zorgverzekering moet je de spiraal wel of niet zelf betalen.