Bevalhoudingen

Er zijn verschillende houdingen die je kunt aannemen tijdens het opvangen van de weeën en tijdens het persen. Wij hebben veel ervaring met verschillende bevalhoudingen.

Zolang het voor jou goed voelt en je kindje maakt het goed, bepaal je zelf je houding. Dit kan liggend op bed, op je rug of op je zij. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: de baarkruk, gehurkt of op handen en knieën. Mocht je hier in de zwangerschap meer over willen weten informeer er gerust naar. Wij adviseren je hierover ook tijdens de je bevalling.
Wij hebben zelf een baarkruk, deze nemen wij mee tijdens een thuisbevalling. Ook in de ziekenhuizen is een baarkruk ter beschikking.

Soms adviseren we je tijdens de bevalling om een andere houding aan te nemen om ervoor te zorgen dat de ontsluiting of het persen vlotter verloopt. Of omdat op dit manier de pijn beter op te vangen is.  Dit gebeurt altijd in overleg.

Meer over de verschillende houdingen tijdens de bevalling, kan je lezen op de site van de Verloskundige.

Badbevalling

Thuis kan je in bad bevallen wanneer dit je prettig lijkt. Dit kan in een speciaal bevalbad. Wanneer je dit graag wilt, geef dit dan tijdens je controles bij ons aan. Wij regelen dan tegen een onkostenvergoeding een bad voor jou.