24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen

24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen

Pas bevallen

Pas bevallen

Na je bevalling begint de kraamtijd. In deze periode word je ondersteund door een kraamverzorgster. Zij helpt jou met de dagelijkse verzorging van je kindje, zodat je het na de kraamtijd samen met je partner zelf kan doen.
Ze zal je ook antwoord geven op veel vragen die je hebt. Er worden dagelijks verschillende controles bij jou en jullie kindje gedaan. Wanneer er tijdens de controles bijzonderheden worden gevonden worden wij, als jouw verloskundigen, hiervan op de hoogte gebracht.

Na de bevalling zul je weer gaan vloeien. Dit is in het begin heftiger dan een menstruatie, er kunnen ook stolsels bijzitten. Het bloedverlies zal in de eerste weken afnemen. Het kan zijn dat dit tot zes weken na je bevalling nog doorgaat. De eerste dagen kun je flink last hebben van naweeën. Je mag hiervoor paracetamol nemen. Wanneer je hechtingen hebt gekregen na de bevalling dan lossen deze vanzelf op. Wij controleren de hechtingen altijd wel in de kraamtijd, mocht je hier erg last van hebben dan kunnen we eventueel eerder een of meerdere hechtingen verwijderen.

Veranderingen

Er verandert na de bevalling dus veel in je lichaam. Ook hormonaal gebeurt er een heleboel. Dit kan, samen met de gebroken nachten, ervoor zorgen dat je emotioneel/ huilerig bent. Dit is niet erg, het hoort erbij. Kun je echter helemaal niet genieten van je kleintje en denk je vooral in het negatieve, geef dit dan aan bij je kraamverzorgster en bij ons! Zorg er in ieder geval voor dat je je rust krijgt. Laat je bezoek alleen op afspraak komen en houd ’s middags na de lunch een rustuurtje. Eet voldoende en gezond en zorg voor regelmaat. Jullie moeten samen aan jullie nieuwe rol wennen. Een kindje zorgt voor een ander ritme dan dat je waarschijnlijk gewend was en geeft een grote verantwoordelijkheid erbij.