Dit zijn wij

Anneke Haandrikman

In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige, wat een bijzonder en veelzijdig vak! Direct na mijn afstuderen ben ik gaan werken in de verloskundigenpraktijk van het ziekenhuis in Emmen.

Emmen is voor mij een bekende plaats, omdat ik hier zelf ook ben opgegroeid. Samen met mijn vriend en twee dochters (2010, 2013) woon ik nog steeds met veel plezier in Emmen.

Naast mijn ervaring in de verloskundigenpraktijk, heb ik ook elf jaar ervaring als klinisch verloskundige op de verloskamers van het Scheperziekenhuis. Ik heb dus al heel wat Emmense baby’s geboren zien worden! Gienke heb ik als collega in 2007 leren kennen en inmiddels werken wij dus al elf jaar samen. Naast een fijne samenwerking hebben we ook elkaars zwangerschappen en bevallingen begeleid. Voor mij was het een hele prettige ervaring om begeleid te worden door een vertrouwd persoon. Omdat we het belang hiervan zelf hebben mogen ervaren en het zelf ook prettig vinden om op deze manier zorg te leveren, hebben we besloten om een kleinschalige praktijk te starten: ‘Lief Leven’, waarin het leveren van de beste zorg aan jou als zwangere en je partner voorop staat!

Gienke Freling-Drenth

Inmiddels ben ik al meer dan twaalf jaar aan het werk als verloskundige. De eerste jaren als verloskundige in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Hier heb ik veel zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Alleen ging de werkdruk, en dan vooral het gevoel dat ik nooit genoeg tijd haar voor een zwangere of barende, mij tegenstaan. Ik wilde graag meer tijd en aandacht voor de zwangeren/barenden hebben.   Samen met Anneke ben ik toen uit gaan zoeken of en hoe dit anders kon.  In 2017 zijn wij gestart met Lief Leven; kleinschalige, betrokken zorg waarbij we de zwangeren echt leren kennen. We nemen tijdens de spreekuren uitgebreid de tijd voor jullie, zodat we in alle rust je vragen kunnen beantwoorden.  Omdat we in een duopraktijk werken en je ons beiden gedurende de zwangerschap een aantal keren tijdens het spreekuur treft,  heb je en bekende naast je staan tijdens je bevalling.

Zelf heb ik drie keer mogen ervaren hoe fijn en geruststellend dat is tijdens de geboortes van mijn drie zonen.
Samen met hen en mijn man woon ik al ruim tien jaar met veel plezier in de wijk Emmermeer en mag ik mijzelf dus wel een beetje een Emmenaar noemen!
Mijn zoons heb ik alle drie met veel plezier gedragen in een draagdoek, voor mij reden om de opleiding tot draagconsulente te volgen. Dus heb je vragen over het dragen van je kindje in een doek of drager, stel ze gerust. Ik geef graag advies hoe je het beste je kindje kunt dragen.

Vanaf april 2020 is het ook mogelijk om bij ons in de praktijk een spiraal (hormoon op koper te laten plaatsen). Heb je hierover vragen stel ze dan gerust tijdens het spreekuur, een huisbezoek, of per mail/telefoon.

Echoscopisten

Wij zijn beiden opgeleid tot echoscopist en maken dus zelf echo’s.  Daardoor kunnen bijna alle echo’s door ons tijdens het spreekuur gemaakt worden.
Met ons echo apparaat is het ook mogelijk om 3D/4D echo’s te maken.
Verder hebben wij een cursus gevolgd om bij 13/14 weken het geslacht al vast te stellen. Kortom voor pretecho’s kun je bij ons terecht. Ook wanneer je niet bij ons onder controle bent.

Waarneemsters

In onze praktijk worden wij ondersteund door waarneemsters. Wij zijn als verloskundigen 7×24 uur bereikbaar. Omdat wij ook tijd willen hebben voor ons gezin en tijd nodig hebben om bij te tanken worden wij daarom ondersteund door waarneemsters. Op dit moment werken Alida en Joan bij ons. Hieronder stellen ze zich aan jullie voor.

 

Alida Vazquez – Hoekstra

31 jaar en woonachtig in Emmen met mijn gezin.

Ik vind verloskunde een prachtig beroep. De zwangerschap, bevalling en kraamperiode, het is allemaal even mooi. Ik vind het heel bijzonder dat ik de geboorte van een klein wondertje mag mee maken, een ontzettend belangrijke gebeurtenis in je leven.

 

Joan heeft al jarenlange ervaring als verloskundige. Joan werkt af en toe een dienst doordeweeks voor ons, in de vakanties wat meer. En eens per maand doet zij een weekend dienst voor ons.