Dit zijn wij

Gienke Freling-Drenth

Inmiddels ben ik al vijftien jaar aan het werk als verloskundige. De eerste jaren heb ik als verloskundige in het Scheper Ziekenhuis in Emmen gewerkt. Hier heb ik veel zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. De werkdruk, en daarbij het gevoel dat ik nooit genoeg tijd had voor een zwangere of barende, ging mij tegenstaan. Ik wilde graag meer tijd en aandacht voor de zwangere/barende hebben. In 2017 ben ik (destijds met Anneke Haandrikman) daarom gestart met Lief Leven; kleinschalige, betrokken zorg waarbij we de zwangeren echt leren kennen. We nemen tijdens de spreekuren uitgebreid de tijd zodat we in alle rust je vragen kunnen beantwoorden. Omdat we in een klein team werken, leer je ons gedurende de zwangerschap tijdens het spreekuur kennen, zodat er een bekende naast je staat bij de bevalling.

Zelf heb ik drie keer mogen ervaren hoe fijn en geruststellend dat is tijdens de geboortes van mijn drie zonen. Samen met hen en mijn man woon ik al ruim viertien jaar met veel plezier in de wijk Emmermeer en mag ik mijzelf dus wel een beetje een Emmenaar noemen!

Mijn zoons heb ik alle drie met veel plezier gedragen in een draagdoek, voor mij reden om de opleiding tot draagconsulente te volgen. Dus als je vragen hebt over het dragen van je kindje in een doek of drager, stel ze gerust. Ik geef graag advies hoe je het beste je kindje kunt dragen.

Verder ben ik bevoegd om spiraaltjes te plaatsen. Dus mocht je een spiraal (Mirena, Kyleena, T-safe)  willen laten plaatsen, ben je van harte welkom. Een spiraal kan geplaatst worden vanaf 10-12 weken na de bevalling. Ook wanneer je niet bij ons onder controle bent (geweest) kun je een spiraal laten plaatsen. Voor het verwijderen van de spiraal kun je ook bij ons terecht. Heb je vragen stel ze dan gerust tijdens het spreekuur, een huisbezoek, of per mail/telefoon.

Danique Adolfs

Al vanaf de middelbare school ben ik erg geïnteresseerd in zwangerschap en geboorte. Daarom ben ik in 2018 begonnen aan de opleiding tot verloskundige in Groningen, waar ik geen moment spijt van heb gehad.  Na vier jaar verloskundige stages en werken als bevallings- en praktijkassistente mag ik mijzelf nu verloskundige noemen.  Nu ik heel wat zwangerschappen en bevallingen heb mogen begeleiden, tijdens de opleiding moet je minimaal 60 bevallingen begeleiden,  kan ik zeker zeggen dat verloskunde een prachtig vak is met veel bijzondere momenten. Ik vind het dan ook extra bijzonder dat ik dit beroep mag uitoefenen in Emmen, waar ik geboren en getogen ben.

Echoscopisten

Gienke is opgeleid tot echoscopiste en maakt dus zelf echo’s. Danique start met de opleiding tot echoscopiste. Met ons echo-apparaat is het ook mogelijk om 3D/4D echo’s te maken. Daarnaast kunnen we het geslacht vanaf 14 weken al vaststellen. Kortom: als je bij ons onder controle bent kun je ook voor pretecho’s bij ons terecht.

Waarneemster

Als verloskundigen zijn wij 7×24 uur bereikbaar. Om na een dienst op te laden en om tijd door te kunnen brengen met ons gezin, worden wij  ondersteund door een waarneemster;

Lotte Jeuring

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Toen ik in 2018 aan de opleiding verloskunde in Groningen begon, wist ik meteen dat dit een goede keuze was. Van de zwangerschap, bevalling tot de kraamvisites, het blijft bijzonder om hiermee bezig te zijn en dat maakt dat ik elke dag weer geniet van het werk als verloskundige. Na mijn afstuderen ben ik de verloskundigen van Lief Leven komen ondersteunen. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!