Dit zijn wij

Anneke Haandrikman

In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige, wat een bijzonder en veelzijdig vak! Direct na mijn afstuderen ben ik gaan werken in de verloskundigenpraktijk van het ziekenhuis in Emmen. Emmen is voor mij een bekende plaats, omdat ik hier zelf ook ben opgegroeid. Samen met mijn vriend en twee dochters (2010, 2013) woon ik nog steeds met veel plezier in Emmen.

Naast mijn ervaring in de verloskundigenpraktijk, heb ik ook elf jaar ervaring als klinisch verloskundige op de verloskamers van het Scheperziekenhuis. Ik heb dus al heel wat Emmense baby’s geboren zien worden! Gienke heb ik als collega in 2007 leren kennen en inmiddels werken wij dus al ruim dertien jaar samen. Naast een fijne samenwerking hebben we ook elkaars zwangerschappen en bevallingen begeleid. Voor mij was het een hele prettige ervaring om begeleid te worden door een vertrouwd persoon. Omdat we het belang hiervan zelf hebben mogen ervaren en het zelf ook prettig vinden om op deze manier zorg te leveren, zijn we samen deze praktijk gestart: ‘Lief Leven’, waarin het leveren van de beste zorg aan jou als zwangere en je partner voorop staat!

Gienke Freling-Drenth

Inmiddels ben ik al vijftien jaar aan het werk als verloskundige. De eerste jaren als verloskundige in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Hier heb ik veel zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Alleen ging de werkdruk, en dan vooral het gevoel dat ik nooit genoeg tijd had voor een zwangere of barende, mij tegenstaan. Ik wilde graag meer tijd en aandacht voor de zwangeren/barenden hebben. Samen met Anneke ben ik toen uit gaan zoeken of en hoe dit anders kon. In 2017 zijn wij gestart met Lief Leven; kleinschalige, betrokken zorg waarbij we de zwangeren echt leren kennen. We nemen tijdens de spreekuren uitgebreid de tijd voor jullie, zodat we in alle rust je vragen kunnen beantwoorden. Omdat we in een klein team werken en je ons  gedurende de zwangerschap een aantal keren tijdens het spreekuur treft, heb je een bekende naast je staan tijdens je bevalling.

Zelf heb ik drie keer mogen ervaren hoe fijn en geruststellend dat is tijdens de geboortes van mijn drie zonen.
Samen met hen en mijn man woon ik al ruim viertien jaar met veel plezier in de wijk Emmermeer en mag ik mijzelf dus wel een beetje een Emmenaar noemen!
Mijn zoons heb ik alle drie met veel plezier gedragen in een draagdoek, voor mij reden om de opleiding tot draagconsulente te volgen. Dus heb je vragen over het dragen van je kindje in een doek of drager, stel ze gerust. Ik geef graag advies hoe je het beste je kindje kunt dragen.

Verder ben ik bevoegd om spiraaltjes te plaatsen. Dus mocht je een spiraal (Mirena, Kyleena, T-safe)  willen laten plaatsen, dan ben je ook van harte welkom. Een spiraal kan vanaf 10-12 weken na de bevalling. Ook wanneer je niet bij ons onder controle bent (geweest) kun je een spiraal laten plaatsen.  Voor het verwijderen van de spiraal kun je ook bij ons terecht.   Heb je hierover vragen stel ze dan gerust tijdens het spreekuur, een huisbezoek, of per mail/telefoon.

 

Echoscopisten

Wij zijn beiden opgeleid tot echoscopist en maken dus zelf echo’s. Daardoor kunnen bijna alle echo’s door ons tijdens het spreekuur gemaakt worden. Met ons echo apparaat is het ook mogelijk om 3D/4D echo’s te maken.
Verder hebben wij een cursus gevolgd om vanaf 14 weken het geslacht al vast te stellen. Kortom ook voor pretecho’s kun je bij ons terecht als je bij ons onder controle bent.

Danique Adolfs

Al vanaf de middelbare school ben ik erg geïnteresseerd in zwangerschap en geboorte. Daarom ben ik in 2018 begonnen aan de opleiding tot verloskundige in Groningen, waar ik geen moment spijt van heb gehad.  Na vier jaar verloskundige stages en werken als bevallings- en praktijkassistente mag ik mijzelf bijna verloskundige noemen.  Nu ik heel wat zwangerschappen en bevallingen heb mogen begeleiden,, tijdens de opleiding moet je minimaal 60 bevallingen begeleiden,  kan ik zeker zeggen dat verloskunde een prachtig vak is met veel bijzondere momenten. Extra bijzonder dat ik beroep mag uitoefenen bij Lief Leven in Emmen, waar ik geboren en getogen ben.

Waarneemster

Wij zijn als verloskundigen 7×24 uur bereikbaar. Aangezien wij ook tijd willen hebben voor ons gezin en tijd nodig hebben om bij te tanken, worden wij daarom ondersteund door een vaste waarneemster, Alida.  Hieronder stelt ze zich aan jullie voor. Alida is op dit moment met zwangerschapsverlof.

Alida Vazquez – Hoekstra

31 jaar en woonachtig in Emmen met mijn gezin.

Ik vind verloskunde een prachtig beroep. De zwangerschap, bevalling en kraamperiode, het is allemaal even mooi. Ik vind het heel bijzonder dat ik de geboorte van een klein wondertje mag mee maken, een ontzettend belangrijke gebeurtenis in je leven.

Alida is een vaste waarneemster. Zij draait mee in het rooster van spreekuren en diensten.