24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen

24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen

Dit zijn wij

Over ons

Gienke Freling-Drenth

Vlak na mijn afstuderen in 2017 kwam ik naar Emmen voor mijn werk als verloskundige in het Scheper Ziekenhuis.  16 jaar later voel ik mij toch ook wel een echte Emmenaar. Samen met mijn man en drie zonen woon ik met veel plezier in Emmermeer.

Na 10 jaar in het ziekenhuis te hebben gewerkt ben ik met mijn toenmalige collega Anneke in 2017 de praktijk Lief Leven gestart. Danique heeft haar in 2022 overgenomen. De huidige manier van werken binnen een verloskundigenpraktijk maakt dat ik meer tijd heb voor jou als zwangere, wat mijn werk een stuk leuker en persoonlijker maakt.

Mijn zoons heb ik alle drie met veel plezier gedragen in een draagdoek, voor mij reden om de opleiding tot draagconsulente te volgen. Dus als je vragen hebt over het dragen van je kindje in een doek of drager, stel ze gerust. Ik geef graag advies hoe je het beste je kindje kunt dragen.

Verder ben ik bevoegd om spiraaltjes te plaatsen. Dus mocht je een spiraal (Mirena, Kyleena, T-safe)  willen laten plaatsen, ben je van harte welkom. Een spiraal kan geplaatst worden vanaf 10-12 weken na de bevalling. Ook wanneer je niet bij ons onder controle bent (geweest) kun je een spiraal laten plaatsen. Voor het verwijderen van de spiraal kun je ook bij ons terecht. Heb je vragen stel ze dan gerust tijdens het spreekuur, een huisbezoek, of per mail/telefoon.

Danique Adolfs

Mijn naam is Danique. Ik ben opgegroeid in Barger Oosterveld, waar ik inmiddels samenwoon met mijn vriend. In mijn vrije tijd geniet ik van gezellige avonden met vrienden en familie, en daarnaast handbal ik graag.

Met veel plezier werk ik als verloskundige bij Lief Leven. In juli 2022 kreeg ik de kans om de praktijk samen met Gienke voort te zetten. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen, waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. De kleinschaligheid van de praktijk maakt dat ik alle cliënten persoonlijk leer kennen, en samen met een hecht team van collega’s jullie de optimale zorg kan bieden. Naast verloskundige ben ik ook afgestuurd echoscopiste, wat de zorg rondom de zwangerschap, bevalling en kraamperiode compleet maakt.

Verloskunde is een mooi, intiem en dankbaar beroep. Je deelt de mooiste, maar soms ook heel verdrietige momenten met mensen. Ik vind het erg bijzonder dat ik jullie tijdens deze speciale periode mag begeleiden. Elke dag en ieder persoon is anders en dat is juist wat verloskunde zo’n mooi en uitdagend beroep maakt!

Ik wens jullie een goede zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe en hopelijk tot snel!

Lotte Jeuring

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Toen ik in 2018 aan de opleiding verloskunde in Groningen begon, wist ik meteen dat dit een goede keuze was. Van de zwangerschap, bevalling tot de kraamvisites, het blijven bijzondere momenten. Ik geniet ervan om hier dagelijks mee bezig te zijn. Na mijn afstuderen ben ik bij Lief Leven aan het werk gegaan. Snel daarna heb ik de echo-opleiding behaald. Het maken van echo’s is een leuke toevoeging aan het werk. Ik hoop dat ik iets mag bijdragen in deze bijzondere periode in jullie leven!

Alida Vazquez

Lieve dames en partners,
Ik ben Alida Vazquez. Ik woon samen met mijn man en zes kinderen in Emmen. In 2018 ben ik in Groningen afgestudeerd als verloskundige en nog altijd vind ik verloskunde een prachtig vak. Sinds 2019 werk ik als waarneemster met veel plezier bij Lief Leven. De zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode, het heeft allemaal zijn charme. Wat een voorrecht om in deze belangrijke periode in het leven van aanstaande ouders met hen mee te mogen lopen!

Groetjes, Alida

Dit zijn wij

Danique, Gienke en Lotte zijn opgeleid tot echoscopisten en maken dus zelf echo’s. Met ons echo-apparaat is het ook mogelijk om 3D/4D echo’s te maken. Daarnaast kunnen we het geslacht vanaf 14 weken al vaststellen. Kortom: als je bij ons onder controle bent kun je ook voor pretecho’s bij ons terecht.

Omdat wij het belangrijk vinden dat er ook in de toekomst goed opgeleide verloskundigen werkzaam zijn, begeleiden wij studenten verloskunde van de verloskundigenopleiding in Groningen.
Wij zullen niet het hele jaar stagiaires begeleiden. Wanneer we een stagiaire begeleiden zullen we dit melden op social media. Mochten wij een stagiaire begeleiden en je vindt het niet prettig dat zij aanwezig is tijdens de controles of de bevalling dan kan je dit natuurlijk bij ons aangeven.