Kraamzorg

Na je bevalling, tijdens je kraamtijd, word je thuis geholpen door een kraamverzorgster. Zij helpt je bij de verzorging van je baby, doet controles bij jou en helpt bij licht huishoudelijk werk.

Als je thuis of in het ziekenhuis bevalt dan assisteert een kraamverzorgster ons tijdens de bevalling. Na de bevalling gaat ze met jullie mee naar huis, voor de eerste zorgen thuis. Heb je een medische bevalling gehad, dan kun je de kraamzorgorganisatie bellen als je naar huis gaat. De kraamverzorgster komt je dan helpen vanaf het moment dat je thuis bent.

In principe heb je recht op acht dagen kraamzorg na de bevalling. De dagen dat jeĀ  eventueel in het ziekenhuis hebt gelegen, worden in mindering gebracht op de dagen kraamzorg. Soms kan het nodig zijn dat je nog extra dagen kraamzorg krijgt, dit gaat in overleg tussen jou, de kraamverzorgster en ons.

Ben je bij Lief Leven onder controle dan ben je vrij in je keuze van kraamzorgorganisatie. Op onze praktijk liggen de folders en visitekaartjes van de verschillende organisaties. Zie ook kraamzorg.