24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen

24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen

Kinderwens

Kinderwens

Wanneer je graag zwanger wilt worden ben je ook welkom bij ons. Wij vinden het belangrijk dat je goed aan een zwangerschap begint, dit levert voor jou en je kindje een hoop gezondheidswinst op. Daarom willen we je tijdens een speciaal kinderwensspreekuur voorlichten over gezonde voeding, vruchtbaarheid, vitamines etc. Net als onze hele zorg rondom de zwangerschap wordt een afspraak op dit spreekuur vergoed door je zorgverzekeraar en gaat niet ten koste van je eigen risico.

Zwangerwijzer

Als voorbereiding op dit spreekuur kan je via de ZwangerWijzer een vragenlijst invullen. Zo kan je testen of er risico’s zijn voor de zwangerschap en je baby. We komen tijdens het consult hierop terug.

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat zodra je zwanger wilt worden start met het slikken van foliumzuur. Dit is verkrijgbaar bij de apotheek of een drogisterij. Foliumzuur vermindert onder meer de kans op een open ruggetje bij je kindje. Ook is het goed om vitamine D te slikken. Je kunt bij de drogist een combinatie van deze twee vitamines halen.
Verder is het goed om, zodra je zwanger wilt worden, geen alcohol meer te drinken. Rook je? Stoppen is dan het beste. Roken vermindert ten eerste je vruchtbaarheid (en die van je partner), maar is ook schadelijk in de zwangerschap.

Kinderwensspreekuur

We geven je graag een advies op maat tijdens ons kinderwensspreekuur. Voor een afspraak kun je ons bellen of contact opnemen via ons online contactformulier.