Zwangerschap

Zodra je zwanger bent, mag je ons bellen om een afspraak te maken of je kan je via onze website aanmelden.
Mocht je nog geen foliumzuur slikken dan is het goed om hier nu alsnog wel direct mee te starten. Ook is het goed om vitamine D te slikken als je zwanger bent.

We zullen je vragen naar de eerste dag van je laatste menstruatie en je persoonsgegevens. We plannen een afspraak voor je in rond 7- 8 weken zwangerschap.

In je zwangerschap kun je meedoen aan moeders van moeders, dit kan vanaf 6 weken. Je zamelt dat je urine in. Uit jouw urine kan het zwangerschapshormoon worden gehaald. Hiervan wordt dan medicatie gemaakt die vrouwen krijgen die moeilijk zwanger worden.

Je kunt je aanmelden via de website van Moeders voor Moeders.

Tijdens je zwangerschap gebeurt er een heleboel in je lichaam. Wij begeleiden je daar graag in. Je komt dan ook regelmatig tijdens je zwangerschap bij ons op controle in onze praktijk in Emmen. Tijdens je zwangerschap zul je ons allebei tegenkomen op het spreekuur. Hierdoor kun jij ons en wij jou goed leren kennen. Met al je vragen kun je bij ons terecht.

Handig voordat je op de eerste afspraak komt: de Zwangerwijzer

Bereid je goed voor op de eerste afspraak door de Zwangerwijzer in te vullen. Een online vragenlijst die ons al nuttige informatie geeft over jouw situatie.

Wanneer je je eerste afspraak bij ons hebt ingepland, krijg je van ons een mail met daarin ook een link naar een site over onderzoek naar aangeboren afwijkingen.